P

Ramonei

Sunt Ramona Ioana Bruynseels.


Am 39 de ani, sunt căsătorită și am două fetițe minunate.

M-am născut și am trăit timp de 25 de ani în Cluj.

În inima Transilvaniei am avut o copilărie luminoasă, în principal, datorită eforturilor uriașe ale mamei mele care, în ciuda veniturilor modeste obținute la o fabrică de panificație din Mărăști și apoi la Spitalul CFR din Cluj, ne-a oferit mie și fratelui meu tot ceea ce aveam nevoie pentru a ne dezvolta echilibrat.


Grija, energia și dragostea maternă au suplinit cu succes lipsurile materiale.

Am absolvit Facultatea de Drept la Cluj și apoi un masterat în managementul administrației publice la Școala de Guvernare John F. Kennedy, în cadrul Universității Harvard, în Statele Unite ale Americii.


Mi-am început carieră profesională în orașul natal, fiind cooptată în rândul personalului didactic universitar al facultății pe care am absolvit-o. Ulterior, încercând să îmi dezvolt experiența și aria de competență, am activat în mai multe domenii, de la sfera militară până la sectorul financiar.

Dintre reperele mele profesionale amintesc: 

Consilier juridic al Corpului 4 Teritorial de Armată Transilvania, poziție care m-a ajutat să înțeleg direct curajul, puterea de sacrificiu și enorma contribuție a forțelor noastre armate la asigurarea securității naționale și la restabilirea păcii dincolo de frontiere.

Cât timp am ocupat mai multe poziții în cadrul Băncii Comerciale Române am dezvoltat strategia de responsabilitate socială a băncii, contribuind, printre altele, la înființarea Centrului pentru Educație emoțională și comportamentală al părinților și copiilor, a primei bănci de alimente funcțională din România.

Am lansat prima campanie de strângere de fonduri pe carduri, campanii de donare a sângelui, programe de educație financiară, un proiect major, Speranțe, prin care am avut grijă de toate cheltuielile de zi cu zi ale unor copilași provenind din familii dezavantajate, dar extrem de talentați, precum și alte finanțări dedicate susținerii educației.

Am inițiat primul program de sprijin și finanțare a antreprenoriatului social în România și, în acest spirit, am plantat și livezi de pomi fructiferi pentru asociații de persoane aflate în situații speciale, pentru a oferi noi oportunități de producere de venituri pentru acestea.

Nu am uitat nici de comunitatea roma, dedicând acesteia programe implementate în parteneriat cu Romani Criss, Salvați Copiii și alte organizații.

Image

Totodată, am fost preocupată de dezvoltarea infrastructurii în România și în acest sens, am inițiat un parteneriat cu Goldman Saschs, pentru a crea un vehicul de finanțare a infratructurii din România. Ne-au oprit însă birocrația și slaba putere de înțelegere a autorităților din România suprapuse crizei financiare din acea vreme.


Ca Director Executiv al RePatriot, alături de un Consiliu Director format din oameni dedicați acestei idei, am condus cu mult drag acest proiect,  conceput pentru a încuraja legături economice mai bune între românii din țară și diaspora. Am făcut acest demers având convingerea că România poate deveni, chiar și pentru românii plecați în străinătate, o țară în care ei și copiii lor se pot dezvolta armonios, pot investi, în care se pot întoarce pentru a-și construi un destin mai bun. Și asta pentru că, în concepția mea, fiecare român ar trebui să țină într-un fel sau altul legătură cu țară, iar țara ar trebui să ofere fiecărui român oportunitățile pe care acesta le așteaptă și pentru care să revină Acasă dacă își dorește asta.


Am lucrat pentru organizații nonguvernamentale dedicate sprijinirii copiilor și în alte părți ale lumii, ca de exemplu în Africa de Sud. M-am implicat, alături de ceilalți români, în pornirea lucrărilor de construire a primei biserici românești din Johannesburg. Oriunde am ajuns, am întâlnit români deștepți, creativi, harnici și foarte respectați de comunitățile de străini cu care au intrat în contact. Am înțeles, inclusiv cu ajutorul lor, uriașul potențial al acestei națiuni.

Și am ales să lupt cinstit, deschis, la noi acasă, pentru că acest potențial excepțional să devină realitatea noastră concretă.

- Ramona Ioana Bruynseels

Implică-te în campanie

Înscrie-te pentru a primi vești despre viitoarele evenimente și pentru a afla cum poți contribui la schimbarea viitorului României.
Vreau să devin voluntar