CITEȘTE: Salutări din turneul electoral!

Mă aflu, deja, de trei săptămâni în campanie și sunt încântată să vă invit alături de mine!

Campania mea e despre schimbare, despre felul în care se face politica în România, dar mai ales despre felul în care ar trebui făcut totul astfel încât cei care conduc România să schimbe în bine viețile oamenilor. Mai înainte de orice vreau să ascult, sunt concentrată pe acest lucru. Vreau să aflu ce își doresc oamenii cu adevărat, ce așteptări au ei de la oamenii politici. Trebuie să vorbim despre oameni, nu despre politică și politicieni.

Am început acest turneu de doar câteva săptămâni și am întâlnit atât de mulți oameni remarcabili. Încă mai am multe drumuri de bătut prin țară, dar deja remarc un lucru care revine iar și iar în conversație: furia! Oamenii sunt furioși pe clasa noastră politică, sunt furioși văzând că jocurile politice meschine și politicianismul cel mai sordid nu mai lasă loc pentru nimic altceva. Nu se mai face nimic, nimic nu se zidește, nimic nu se ridică. Le înțeleg prea bine sentimentele și le împărtășesc. 

Cred că e timpul să rupem răul de la rădăcină. E vremea să schimbăm,pentru totdeauna, modul în care se face politică.

Am făgăduit o campanie deschisă, cinstită. Una concentrată pe o luptă a ideilor, nu pe aceeași tăvăleală în noroi. Oamenii vor o campanie matură, vor opțiuni legitime și de aceea am inițiat și am fost prima care a semnat un „Legământ pentru o campanie onestă”, provocându-i pe ceilalți candidați să facă la fel. Trebuie să ridicăm nivelul dezbaterii și calitatea actului politic – abia apoi vom putea să ne mutăm atenția de la politicieni și să ne ocupăm de ceea ce așteaptă oamenii de la noi.

Voi lupta cu tărie împotriva vechilor apucături și voi munci fără odihnăpentru a împlini acele lucruri care pot schimba în bine viața românilor. Dar nu o pot face de una singură. Am nevoie de voi.  

Când am decis să candidez știam că există o singură cale prin care putem obține o schimbare reală – singura cale prin care putem răspunde în fața uriașelor provocări, prin care să reclădim încrederea și mândria națională, să ne asumăm un rol de lideri și să fim o sursă de inspirație pentru noile generații – iar acea cale este să facem toate lucrurile acestea împreună.  

Putem fi cu toții parte a schimbării. Nimeni, dintre noi, nu poate accepta că mai merge și așa încă 5 ani. 

Astăzi am lansat noua mea platformă pentru voluntari și vă invit pe toți să deveniți parte a acestei echipe! Haideți să schimbăm România împreună! 

Voi continua să fiu prezentă în țară, la adunări, întâlniri, dialoguri și alte evenimente. Veniți, deci, să mă cunoașteți, să îmi puneți întrebări, să îmi lansați provocări și să stăm de vorbă. Vreau să vorbim, vreau să ne cunoaștem. Pentru că ne pasă. E vorba despre țara noastră, despre viitorul nostru.  

Share