RAMONA IOANA BRUYNSEELS, CANDIDAT LA PREZIDENŢIALE: "Nu cred că Viorica Dăncilă este pregătită să fie preşedinte"

Din cei 14 candidaţi la funcţia de preşedinte, doar două persoane sunt femei. Dacă în cazul fos­tului premier Viorica Dăncilă, candidatura era previzibilă ţinând cont de poziţia sa de preşedinte al PSD, candidatura Ramonei Ioana Bruynseels a surprins, dat fiind că nu vorbim despre o persoană care a fost în lumina reflectoarelor.

Mai mult, doamna Bruynseels este susţinută de un partid neparlamentar care se află departe de opţiunile electoratului, formaţiune politică înfiinţată de controversatul Dan Voiculescu şi în fruntea căreia se află Ion Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, cel care a fost acuzat de societatea civilă pentru tragedia de la clubul Colectiv. Cu toate acestea, Ramona Ioana Bruynseels consideră că important în aceste alegeri este omul şi nu partidul care îl susţine şi că ea are calităţile necesare pentru a deveni preşedinte al ţării. Pentru a afla ce ar trebui, în opinia Ioanei Bruynseels, să facă preşedintele ţării, am realizat următorul interviu cu candidatul Partidului Puterii Umaniste Social Liberal.

Reporter: Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de preşedinte al ţării? Care au fost resorturile care au dus la această decizie?

Ramona Ioana Bruynseels: Nepăsarea faţă de români şi incompetenţa clasei politice care ne-a condus în ultimii 30 de ani! Clasa politică a acţionat în interes propriu şi de partid. Astea m-au determinat, în primul rând să candidez. Eu nu pot să stau cu mâinile încrucişate şi să mă uit cum ne ducem tot mai jos. Şi nu pot să îi ascult tot pe cei care ne-au adus în situaţia de azi cum promit în continuare că vor face şi vor drege. Am văzut ce au făcut. E suficient. Am fost zilele trecute la Galaţi, am stat de vorbă cu o familie tânără, care are 6 copii. Veniturile lor, cu tot cu alocaţie sunt de aproape 2400-2500 lei pe lună.

Cum să trăiască decent cu banii ăştia? Atât au fost în stare să facă în 30 de ani ? Se bat în piept că încurajează familiile tinere şi sus­ţin creşterea natalităţii! Nu se mai poate aşa. Mama mea, ca şi multe alte femei, are 1000 lei pensie după 40 de ani de muncă! Vin din mediul privat şi este şi acolo haos, statul mai mult încurcă decât ajută, spun oamenii. Aşa că, sigur că, dacă iubeşti ţara asta, vrei să faci ceva, să te implici. De aceea sunt astăzi în cursa prezidenţială.

Detalii, în ziarul Bursa.

Share