Ramona Ioana Bruynseels, la ”Prima Școală Românească”: Sistemul educațional trebuie să fie adaptat cerințelor actuale

Ramona Ioana Bruynseels a vizitat ”Prima Școală Românească”, aflată în curtea bisericii ”Sfântul Nicolae”, din Șcheii Brașovului.

Candidatul umanist la alegerile prezidențiale a subliniat importanța deosebită a acestui ”templu al românismului” și rolul său extrem de important pe care l-a jucat în cultura românească.

”Am vrut să vin aici, la acest simbol al culturii și istoriei neamului românesc, în acest loc cu un rol determinant în istoria limbii române. Le datorăm totul acestor oameni care s-au perindat pe aici și care și-au făcut un scop în viață din a răspândi limba română și cultura românească” a spus Ramona Ioana Bruynseels.

În acest context, candidatul înscris în cursa pentru Cotroceni a subliniat nevoia sistemului educațional de a progresa și a se adapta nevoilor actuale.

”Aici, în Șcheii Brașovului, s-au adus contribuții esențiale în dezvoltarea și răspândirea culturii românești, a progresului nostru ca popor. Și noi, cei de astăzi, avem obligația de a ne concentra eforturile pentru ca românii de mâine să crească și să se dezvolte într-un mediu adaptat cerințelor, iar pentru asta avem nevoie de un sistem educațional care să pună mai bine în valoare inteligența, talentul și spiritul inovativ al copiilor noștri” a conchis Ramona Ioana Bruynseels.

Share