Ramona Ioana Bruynseels: Respingerea candidaturii Rovanei Plumb este un eșec al României

Comisia Juridică a Parlamentului European a decis să transmită Comisiei Europene o scrisoare prin care să o informeze că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar din cauza unui conflict de interese. România va trebui să facă o nouă nominalizare.

Ramona Ioana Bruynseels afirmă că respingerea acestei nominalizări este un eșec al României.

”Fără echivoc, așa cum remarcă toată presa internațională, este un eșec uriaș al României, iar cei care acum jubilează din această cauză sunt cei care nu înțeleg care sunt interesele naționale. Nu înțeleg sau nu le pasă. În astfel de situații vorbim despre imaginea țării, nu doar a unei persoane sau a unui partid și acest lucru nu este negociabil” a spus Ramona Ioana Bruynseels.

Candidatul umaniștilor la alegerile prezidențiale consideră că o mare responsabilitate a acestui eșec aparține celor care au făcut o nominalizare ”fragilă”.

”România este obligată să vină cu o propunere pentru un fotoliu de comisar european, iar propunerea făcută a fost una fragilă. Reprezentantul României în Consiliul Uniunii Europene trebuie să fie o persoană selectată pe baza expertizei și competențelor, asupra căreia să nu planeze nicio suspiciune legată de integritate. Ce s-a întâmplat astăzi este dovada clară că și de această dată au primat interesele de partid și nu cele ale României” a concluzionat Ramona Ioana Bruynseels.

Comisia Juridică a Parlamentului European a constatat că Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european, din cauza unui conflict de interese. Membrii comisiei au apreciat că există un vădit conflict de interese în ceea ce privește propunerea României, în declarația de avere a Rovanei Plumb depusă la Bruxelles nefiind trecut un împrumut de 800.000 de lei, bani care au ajuns în conturile partidului.

Share