Ramona Ioana Bruynseels: Siguranța copiilor este ceva ce nu poți negocia

Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la prezidențiale al Partidului Puterii Umaniste, a mărturisit la Antena 3 că „siguranța copiilor este ceva ce nu poți negocia” și că ar trebui luate de urgență măsuri pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor.

”Eu simt că nu mai sunt în siguranță. Ca mamă a două fetițe, în ultimele două luni să ajungi să fii terorizat de faptul că copiii tăi ar putea să fie luați de pe stradă de cineva este foarte greu. Ne-au pus în situația de a trăi fiecare părinte în această teroare. Mie îmi este frică să-mi mai las fetițele în parc și asta simte orice mamă” a spus Ramona Ioana Bruynseels.

Candidatul intrat în cursa pentru Cotroceni consideră că, deși a fost convocată o ședință a Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT), rezultatele nu se văd nici astăzi.

”Ar trebui să se intervină. L-am văzut noi pe președintele Iohannis și nu o spun în calitate de contracandidat al dânsului, o spun în calitate de mamă a două fetițe de 7 și 9 ani. L-am văzut să iasă și să ia poziție în acest subiect, l-am văzut să convoace CSAT-ul și să stabilească cu cei de acolo ce e de făcut ca să prevenim astfel de cazuri. De ce nu s-au mărit măsurile de siguranță de pe stradă? De ce de la Caracal încoace nu s-a venit cu un număr mai mare de polițiști în locurile publice în care sunt copii? Siguranța copiilor este ceva ce nu poți negocia. În primul rând, trebuie cel puțin dublat numărul polițiștilor alocați în spațiile publice, pe lângă școli, pe lângă parcuri, în spațiile frecventate de copii. Președintele ar trebui de îndată să convoace CSAT și ar trebui să ceară serviciilor secrete o implicare concretă în siguranța cetățeanului de zi cu zi”, a afirmat Ramona Ioana Bruynseels.

Share