Ramona Ioana Bruynseels: Toți cei care au condus România în ultimii 30 de ani sunt responsabili moral de tragediile produse pe șoselele acestei țări

Toți cei care au condus România în ultimii 30 de ani sunt vinovați moral pentru tragediile produse pe șoselele țării, afirmă Ramona Ioana Bruynseels, în contextul în care zece persoane și-au pierdut viața într-un accident produs pe o șosea din Ialomița.

”Dincolo de vina unui șofer sau a altuia, este o vină colectivă și o responsabilitate morală a conducătorilor acestei țări din ultimii 30 de ani. Pe cei care ar trebui să se îngrijească de bunul mers al lucrurilor îi plătim cu bani grei, iar rezultatele nu se văd niciodată. Situația e neschimbată de trei decenii” spune Ramona Ioana Bruynseels.

Candidatul umaniștilor la prezidențiale a arătat că, deși există numeroase soluții pentru a crește siguranța în trafic, acestea nu sunt implementate pe scară largă.

”Suntem pe ultimele locuri în Europa la siguranța rutieră, avem zeci de <<șosele ale morții>>, însă nu facem mai nimic relevant pentru siguranța celor care circulă pe drumurile publice. În turneul meu de ascultare am făcut mii și mii de kilometri prin toată țara, am văzut cu ochii mei cum arată șoselele și cum se circulă. Nu montăm parapeți despărțitori, nu facem deloc educație rutieră, permise știm cum s-au dat, cu șpăgi și abuzuri, iar apoi ne declarăm surprinși de ce se întâmplă. Nu este deloc o surpriză, este consecința incompetenței, inconștienței și a intereselor de grup care au acaparat toate politicile publice din această țară, a corupției și nepotismelor. Și în tot acest timp sute de români mor anual pe șosele vechi de zeci de ani” a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

Zece persoane au murit și nouă sunt rănite, după un accident produs pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, unde un TIR a intrat în plin într-un microbuz cu călători.

Share